Де навчатися на ресторатора?

Ресторанний бізнес - один з найбільш рентабельних. Він характеризується швидкою окупністю, враховуючи невеликі витрати і високий споживчий попит. Такі сприятливі умови для старту сприяють високій конкуренції на ринку. І щоб досягти успіху в цій сфері, потрібна висока кваліфікація.

Про професію

Ресторатор створює концепцію закладу, реалізує її і відповідає за розвиток. У його компетенції всі організаційні питання, починаючи від підбору персоналу до контролю за постачанням продуктів. Ресторатор повинен розбиратися в маркетингу, економіці, фінансах, юриспруденції та інших областях бізнесу. При цьому він може бути власником бізнесу або працювати керуючим по найму.

Часто свої заклади відкривають шеф-кухарі, які досягли високого професійного рівня. Такі відомі бізнесмени як Гордон Рамсі, Вольфганг Пак, Поль Бокюз, Ален Дюкасс стали знаменитими спочатку завдяки кулінарному таланту.

Як і де навчатися

Ресторанний бізнес - елемент індустрії гостинності, яка зародилася в Швейцарії. Тут же знаходяться провідні вузи гостинності — основоположники загальноєвропейської моделі освіти в цій сфері.

У світові рейтинги кращих університетів гостинності входять два швейцарських інституту Glion і Les Roches. Вони мають відмінну репутацію серед роботодавців і налічують понад 50 років досвіду в освіті.

  • Glion увійшов до списку 20 кращих вузів гостинності в 2017 році.
  • Les Roches входить в топ-5 вузів гостинності в світі і займає 2-е місце в рейтингу кращих вузів за версією роботодавців.

Програми цих швейцарських вузів відрізняються прикладним характером навчання. Все вивчене в теорії відпрацьовується на практиці в професійно обладнаних навчальних приміщеннях, а потім закріплюється під час стажування. Вона починається вже на першому курсі і в середньому становить третину від всієї програми. Практикуються студенти в великих міжнародних компаніях, яких з Glion і Les Roches протягом багатьох років пов'язує тісне партнерство.



Можна вчитися і стажуватися в Швейцарії, Іспанії, Великобританії, США та Китаї.



Навчання на ресторатора починається з основ: студенти вчаться готувати, обслуговувати гостей в якості офіціантів, сервірувати стіл і багато іншого. Заняття орієнтовані на найвищий рівень сервісу. В результаті випускники знають всі процеси зсередини, що необхідно для грамотного управління бізнесом в преміальному сегменті.

Важливою перевагою навчання в Glion i Les Roches є міжнародний досвід. Їхні кампуси знаходяться в Швейцарії, Іспанії, Великобританії, США та Китаї. Багато програм передбачають зміну кампусів в рамках одного курсу. Це відмінна можливість дізнатися специфіку роботи в різних країнах.

Де можна працювати після закінчення навчання

Диплом швейцарських інститутів дає можливість працювати в ресторанах такого рівня, як Hof van Cleve, Pavillon Ledoyen, Enoteca Pinchiorri, De Librije, Schloss Schauenstein і в інших закладах з мішленівськими зірками.

  • 90% студентів Glion і Les Roches отримують запрошення на роботу після закінчення вузу або під час навчання.
  • Випускники програм менеджменту починають свою кар'єру з керівних позицій у великих міжнародних компаніях.
  • 33% закінчили вузи відкривають власні ресторани, а також компанії в сфері гостинності.

Як вступити

Основні вимоги для вступу до швейцарські інститути Glion і Les Roches на програми бакалаврату:

  • вік від 17,5 років;
  • атестат про середню освіту;
  • IELTS 5.5 (від 5.0 кожен розділ), TOEFL iBT 70, FCE Grade C.

Також абітурієнти проходять інтерв'ю і виконують письмове завдання.
Крім бакалаврату, Glion i Les Roches пропонують магістерські, дипломні програми і MBA.

Допомога експертів

IQ Consultancy - офіційний представник Glion і Les Roches в Україні, Росії та Чехії. Наші фахівці знайомі з усіма тонкощами вступних випробувань та критеріїв відбору. Залиште заявку, і ми допоможемо з вибором програми і оцінимо шанси на зарахування.

Поступайте з нами
Марина Ковальчук
Руководитель отдела образования за рубежом
m.kovalchuk@iqconsultancy.com.ua
ВКонтакте
Google +
eduABROAD - Обучение за рубежом: новости рынка, каталог компаний, события, аналитика